The Taft School Dining Hall

Client

Services

Size

Value

PROJECT Details

This project included the demolition of the existing dining hall and the construction of a 24,000 SF addition to replace it. The phasing of construction was critical to its success as the existing kitchen and East Dining Hall had to remain operational throughout construction. The trustees of The Taft School began an intensive discussion of their vision for this project in the late 1970s, with an understanding that the dining hall must remain at the heart of the school.

The comprehensive transformation of the entire west end of the building meets many critical school needs: a new dining facility and servery, which will be able to seat the entire school at a sit-down dinner, refurbishing of the dining hall lobby, relocation of the loading dock, a safe pedestrian-only quad, complete ADA compliance including bathrooms and entrances, code updates to student living space in the floors above, renovation of the old headmaster’s quarters.

This project is recognized as a LEED-certified building. The design is respectful of the historic presence of the dining hall and remains complementary to the existing character of the school while still providing the school with a modern-day eatery.

The Taft School Dining Hall in Watertown, CT

Architect / Engineer